Träning

Snart dags…

Nu är det inte långt kvar till Tjejvättern. Dessa dagar från anmälningen till det verkliga loppet gick mycket snabbare än jag trodde. Jag förstår heller fortfarande inte vad jag gett mig in på. Jag menar vad var det som fick mig att köpa en plats i loppet? Jo troligen en sporre till att verkligen motionera, komma i bättre form samt att gå ned i vikt.

Jag har gått ned kanske 4 kg sen jag bestämde mig och näe det är inte så mycket men samtidigt så har jag blivit mycket mer tränad. Jag orkar att cykla 3,1 mil utan att tuppa av, till och med att jogga i sakta fart utan att stanna klarar jag nuförtiden. Den motiga sidan av mig själv har stärkts upp i dessa veckor och det viktigaste jag kommit fram till är att: Ja jag är överviktig och ja jag har fortfarande ett förhögt BMI men jag är nog starkare än många som är normalviktiga. Starkare både fysiskt och psykiskt.

Många ”smala” är vältränade men samtidigt finns det många som inte är det. Så vad är bra: vältränad och tjock eller smal och svag..?
Det finns lite teorier om detta men jag hittade ett litet inlägg i en blogg gällande detta och det stämmer överens med det jag tror: Healthaholic.se.

Så nu jädrars ska det förberedas för jag SKA klara av det där loppet.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *