Idag har Holger hjälpt mamma att baka lite bröd. Vi har bakat LCHF Formfranska. Jag har hittat ett recept som jag gjort om lite så jag skriver i mitt recept helt enkelt.

image

image

image

50 gram smör
10 st ägg
1,5 dl mandelmjöl
1 dl pofiber
0.5 kokosmjöl
1 msk bakpulver
2 msk fiberhusk
1 tsk salt

En brödform
2 msk sesamfrön att strö över
Smör och bakplåtspapper till brödformen

Värm ugnen till 175 grader.

Börja med att smälta smöret och ställd det sedan åt sidan för att svalna.

Vispa sen äggen poröst, det tar ett tag så elvisp är att rekommendera.

Blanda sedan alla torra ingredienser.

Vispa sedan ner smöret i äggen och häll sedan i de torra ingredienserna.

När detta sväller går det bra att smöra formen och bädda in den i bakplåtspapper.

Häll sedan ner smeten här och se till att det är jämnt. Strö över sesamfrön och grädda i mitten av ugnen i 40 min.

Brödet passar utmärkt att rosta.

Lycka till!

One Thought on “Dagens bakning

  1. Linda on 2016-02-07 at 09:38 said:

    Verkar jättegott! Ska testa. Äter ju inte Lchf men drar ner lite på vitt mjöl. Märker att magen inte blir lika uppblåst då

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation