Idag bakade jag ett bröd jag fiskat upp någonstans på nätet (kommer inte ihåg vart dock) och så har jag modifierat det lite. Väldigt enkelt är det också.

3 ägg
1 dl grädde
25 g smör
3 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
½ dl krossade linfrön
2 tsk flingsalt
1 ½ tsk bakpulver
Sen lite sesamfrön att ha uppe på brödet

Sätt på ugnen på 175 grader. Smält sen smöret och under tiden det svalnar lite vispar du äggen tills de är fluffiga. Rör sen i grädden och smöret.
Blanda alla torra ingredienser i en egen bytta och rör sen i det i äggen.
Låt nu smeten svälla lite innan du klickar ut dom på plåten.
Detta bör bli 6 frallor. Vill du hellre ha brytbröd går det att göra mindre storlekar och lägga dom emot varandra.
Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.

Kolydrater per 100 gram är ca 3,2 gram. Energin är på samma gram är ca 390 kcal.

image

image

image

Sen är det bara att smör och lägga på det som passar dig.

Smaklig måltid!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation